National Firebird and Trans Am Club Message Board

Technical Areas => Electrical Items => Topic started by: rangernut09011980 on November 16, 2009, 10:32:51 PM

NFTAC website home page or NFTAC Photo Gallery or NFTAC Club Blog
Subscribe in a reader
Join or renew today and receive a free t-shirt or tech CD, see details in the join the club section at www.firebirdtaclub.com!

Title: Couple of WEIRD problems 1984 WS6 Trans Am
Post by: rangernut09011980 on November 16, 2009, 10:32:51 PM
Hey all I am glad I stumbled across this site I have a few electrical problems with my 1984 WS6 TTop


The first Electrical problem started while it was still running(and drivable)   

 ??? ??? I have zero Instrumentation beyond the fuel gauge and the Speedo, the Tach reads 3k all the time(running or not)  and nothing else works for gauges I have checked all of the fuses and all test good and i have also check for pinched wires (engine was missing when I bought the car I installed a 1993 5.7ltr centerbolt engine from 1993 GMC van) around the bellhousing, I can find nothing that Seems out of place All gagues were working fine and then this started rather suddenly  I am at a loss as to what the problem could be  and was wondering if somebody else has experienced this with theirs ??? ???

Transmission died 1 month after I installed engine(it works for approx 100 yards and then it acts like the trans is not even there) I am gonna replace the fluid and filter and see if that helps if it don't I will have to have it rebuilt

Electrical Problem 2 started After car sat for approx 1 year 

 ??? ??? I used to start it regularly every few weeks or so to keep things lubed and to keep engine from seizing (this problem is in the starting circuit somewhere) and I had no problems until 1 day I went out to start it  and I have no power going to the starter when I turn the key to the start position I have used a screwdriver and can jump the terminals on the starter and it works fine so I KNOW the starter is not the problem  I am leaning towards the possibility of maybe the Starter switch on the steering column has gone bad but would like to get some input b4 I start Dissecting this car  ??? ???

Thanks in advance  Rangernut

PS I am also a PONTIAC FANATIC
Title: Re: Couple of WEIRD problems 1984 WS6 Trans Am
Post by: rangernut09011980 on November 19, 2009, 01:01:13 AM
Come on guys I need some input on these issues........ :-\
Title: Re: Couple of WEIRD problems 1984 WS6 Trans Am
Post by: gorin002 on November 21, 2009, 02:20:26 PM
i am truly sory i can t help you :'(
i hope guys here can i can t :(
Title: Re: Couple of WEIRD problems 1984 WS6 Trans Am
Post by: ThunderChicken on January 30, 2010, 10:41:36 AM
LT1-style engines are NOTORIOUS for burning through one of the plug wires on one of the rear cylinders.  Make sure you have looms on all the wiring.  If you have a test light and a multimeter, those are going to be your best friends.
Title: Re: Couple of WEIRD problems 1984 WS6 Trans Am
Post by: gorin002 on February 12, 2010, 01:22:43 PM
and ?

NFTAC website home page or NFTAC Photo Gallery or NFTAC Club Blog